Заради Ахмед Доган целият турски етнос е почернен

"Всички мистерии в момента се създават, защото е заплашена патерицата на комунистическия режим - Ахмед Доган", каза по бТВ тази сутрин депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Сред мистериите той посочи разпространяващата се версия за етническо насилие, от което има интерес група в ДПС.

"Според мен това излиза от кръговете Гоце-Първанов. Приятелите на Ахмед Доган от последните 8 години, бившите комунисти, сега трябва да го спасяват", каза Атанасов и допълни, че след смъртта на Ахед Емин съмненията на електората на ДПС в ръководството на партията нарастват.

Атанасов изтъкна още, че бившият вече началник на кабинета на Ахмед Доган Ахмед Емин "е държал ключа към тайните на Доган и към касата на ДПС, той е потичал през разработката "Лиани". Това становище на генерала е пълно противоречие на казаното от Доган вчера.

От своя страна, Вежди Рашидов в същото предаване заяви, че е "доста глупаво в 21 век да говорим и разискваме за етничеко напрежение. Да не забравяме, че сме в НАТО и ЕС и никой няма да позволи такова нещо".

Той изрази съмнение, че някой ще си "играе все още с тази карта", защото сме цивилизовани хора и по-скоро въпросът е кой е откраднал 800 млн. евро от европейските фондове, тъй като проблемът е икономически, а не политически.

Вежди Рашидов изказа мнение, че турският етнос не са агресивни хора, но трябва да се знае, че в управлението на ДПС има хора, които са участвали активно във Възродителния процес и има турци, които се правят на по българи от българите.

"Пълни глупости са твърденията, че в България може да има етническо напрежение, особено от един етнос, който е много качествен", допълни той.

"Трябва да се спре с този етнически модел, защото той е търпимостта на два етноса или повече, защото не е необходимо заради Ахмед Доган целият турски етнос да бъде почернен", каза още Рашидов.

Мнението на скулптора е, че в България се работи много усилено през последните 20 години да се разграничат ясно етносите и голямата вина носят българските партии, които не са направили нищо за приобщаването на турското малцинство.

Според него властта трябва да си влезе във функциите и да си върши работата, защото когато притиснат собствениците на "догановите имоти", те "зайчетата ще изскочат сами" и ще се покажат реалните собственици на имотите.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини