Волен невинен

Съдът оневини напълно лидера на „Атака" Волен Сидеров.

След края на съдебното заседание Сидеров обяви, че е доволен от решението на съда.

Това решение показало, че съдебната система може да бъде и обективна.

Според лидера на "Атака" решението не може да върне моралните щети, преживени от него и съпругата му Капка Сидерова.

На излизане от Съдебната палата Сидеров беше посрещнат от около 30 привърженици на партията, които скандираха: "Волен", „Атака" и „Победа".

Прокуратурата поиска до шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок за лидера на партия "Атака" Волен Сидеров.

Сидеров е подсъдим за подбуждане в лъжесвидетелстване на Павел Чернев при пътния инцидент на автомагистрала "Тракия" на 7 април 2006 г.

По второто обвинение срещу Сидеров за опит за укриване на хулигански действия при същия инцидент прокуратурата отново поиска шест месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

За същите две обвинения срещу съпругата на Волен Сидеров - Капка, прокуратурата поиска оправдателна присъда поради липса на доказателства.

Dnes.bg припомня, че през април 2006 година автомобил, в който пътуваха 22-годишно момче и 84-годишният му дядо, бе ударен от друг автомобил, управляван от депутата от "Атака" Павел Чернев. Заедно с Чернев бил и Волен Сидеров.

Според момчето и неговия дядо, Чернев е счупил стъклото на колата им, спукал е нейните гуми и е ударил момчето.

Според Сидеров и Чернев срещу тях е имало опит умишлено да се предизивка катастрофа. Оттогава се точи дело срещу Сидеров.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини