Борисов обвини правителството в саботаж

Кметът: Няма да оставим некакви ашлаци да се подиграват с нас
Като умишлена провокация срещу общината и гражданите на София определи столичният кмет на София Бойко Борисов предложението на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров за публично-частно партньорство в изграждането на завода за отпадъци на столицата. По този начин правителството се опитва да лиши общината от европейско финансиране, смята Борисов.

"Другите общини не са готови със своите проекти и няма как да усвоят пари. Правителството ще се опита да изкара, че е по-добре вместо да си е 100% общински, заводът да има публично-частно партньорство, сиреч тези пари да останат да ги усвояват други", заяви кметът. Той беше категоричен, че монополът трябва да бъде на общината и заводът трябва да бъде общински. Борисов благодари и на президента, и на премиера, и на младежката организация на БСП, които така го амбицирали, че свършил всичко "перфектно".

"Сега, когато страната след 16 юли догодина ще бъде в криза, поради липсата на инсталации, ние тогава вече ще строим нашата инсталация, 1/3 от тях вече ще работят", допълни той. Според кмета през последните дни правителството заговорило за т.н. публично-частно партньорство, защото се уплашило, че заводът ще стане и без тях. "Няма да оставим некакви ашлаци да се подиграват с нас," закани се Борисов.

Кметът беше подготвил и видеоматериали в потвърждение на тезата си – той пусна на журналистите запис от изказване на говорителя на еврокомисаря по екология Ставрос Димас, в което се подчертава, че столицата ни е изпълнила ангажиментите си по проблема и продължава да работи по разрешаването му в синхрон с европейските изисквания.

Свидетел на поредния сблъсък между кмета и правителството стана кмета на Атина Никитас Какламанис, с когото Бойко Борисов се срещна днес. Двете столици ще кандидатстват за финансиране от Европейския съюз по общ проект за съхранение на манастирите и църквите в София и Атина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини