Преди убийството на Андрей Монов е имало меле

Софийският градски съд (СГС) заседава днес по делото срещу австралиеца Джок Полфриман за убийството на 20-годишния Андрей Монов, което стана на 28 декември 2007 година в центъра на София.

Показания пред съда даде продавач във вестникарски павилион до църквата "Света Неделя", където стана кървавият иницедент, при който беше ранен още едни младеж. Младен Николов, който е бил само на метър от мястото разказа, че видял две групи, едната от които от роми, съобщи Фокус. По едно време чул викове: „Ей, манго!". Групите започнали да се замерят с камъни, като едната скандирала футболни лозунги, уточни той, но не разказа как точно е станало убийството. Самият Полфрийман винаги е твърдял, че е опитал да защити ромите от групата на Монов.

Пред съда бяха разпитани и двама от полицаите, които също са били на мястото. Те обаче били извикани да охраняват по-късно. Не видели кой е извършителят, защото при пристигането им, той вече бил отведен. Илиан Иванов и Петър Парушев си спомниха само, че видели много кръв и хора на мястото на инцидента.

По делото са подготвени много психиатрични и съдебно-медицински експертизи, които най-вероятно ще бъдат представени на следващото заседание, тъй като и днес имаше нередовно призовани свидетели, предаде БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини