РЗС: НДСВ краде по царски, арестувайте царя!

"НДСВ - това значи корупция! НДСВ не само лъже, но и краде. Краде смело, нагло, с една дума, по царски", това се казва в декларация на партия "Ред, законност и справедливост", разпространена по повод арестите на Иван Леков и Мариус Цаков, наречени в текста "царедворци-крадци".
Според партията на Яне Янев обаче действията срещу тях не са достатъчни, защото двамата били "дребни мишки" в сравнение с "необезпокояваните царски хиени, които крадат до забрава вече осем години". РЗС призовава за арести по аферата с продажбата на БТК, за сделката с външния дълг, за концесиите на автомагистрала "Тракия", пристанищата и летищата, източването на САПАРД, ФАР и ИСПА.
Хората на Янев настояват отговорност да бъде потърсена от самия Симеон Сакскобургготски заради "присвоените лично от него т.нар. царски имоти" и поголовното незаконно изсичане на рилските вековни гори". По повод заявеното намерение НДСВ да изключи Мариус Цаков, ако се докаже, че е нарушил законите, от РЗС питат кога НДСВ ще изключи Симеон Сакскобургготски.
Според "ред, законности и справедливост" се прави опит да се заблуди общественото мнение, че заловените Леков и Цаков са незначителни фигури в царската партия, докато истината била точно обратната.
"Правозащитните органи са длъжни да докажат, че двата ареста не са само част от козметична операция, която има за цел да залъже европейските ни партньори. Те трябва да доведат започнатото до край, иначе никой няма да им вярва.Ако това не стане, „Ред, законност и справедливост" заявява, че първият арестуван след изборите ще бъде червеният цар", завършва декларацията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини