Лидер на СДС излъгъл Сметната палата

Лидерът на СДС Пламен Юруков е подал декларация "с некоректно поднесени данни" до Сметната палата. Това е констатирано в доклада на ДАНС до парламентарната комисия за борба с корупцията, съобщава вестник "Монитор" като се позовава на отлично осведомени източници от комисията.

Справка в информационните системи установила различни съдружия и прехвърляне на имоти включително и на съпругата на Юруков - Соня. Справката показала и опосредствена връзка на Юруков с Румен Николов-Пашата. Синият шеф е бил собственик във фирма "Етерна ауто" заедно с Евгени Стамов, който от своя страна е съдружник с Румен Николов в "Куолити Продъктс Дивелопмънт Лимитид". Юруков не е декларирал участието си във фирмите "Фитгар БГ", "Итком", "Балкам", "Юруков - Пламен Юруков". Чрез "Балкам" лидерът на СДС участва в "Спетема-Кафе" ООД, сочи справка в ДАКСИ. Той е посочил участие само във "Венианина" ЕООД, където е едноличен собственик. В декларацията си Юруков посочва, че има автомобил "Мазерати" на стойност 87 000 лв., както и 7793 лв. в банка.
Според депутати информацията за декларацията с невярно съдържание трябва да се предостави на прокуратурата. На сайта на Сметната палата декларацията на Юруков не е публикувана, въпреки твърдението на служителката от ведомството, че може да бъде открита там.
Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини