Германец откъсна главата на Хитлер

Германците явно още не са се отърсили от историческата си травма. 41-годишен посетител откъсна главата на восъчния Хитлер при откриването на музей Мадам Тюсо в Берлин.

Той ударил човек, който се опита да му попречи да докосне статуята на фюрера, и откъснал главата й в знак на протест срещу излагането на фигурата, съобщава агенцията, цитирайки представител на берлинската полиция. Мъжът ще бъде подведен под отговорност за "увреждане на експонат и за нанасяне на телесни повреди". Поставено зад маса, за да се попречи на посетителите да се снимат с него или да го повредят, восъчното изображение на фюрера в музея предизвика разпалена полемика в страната. За да не създадат впечатление, че величаят нацисткия диктатор, организаторите го представят като "сломен човек" във възстановка на бункера, където той прекарва последните дни от живота си и където се самоубива на 30 април 1945 г.

Още 70 видни представители на германската и световната история са изложени в музея, разположен близо до Бранденбургската врата и Мемориала на холокоста. Мадам Тюсо в Берлин е осмият в света и третият в Европа.

Източник: journey.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини