Г8 ще се борят с високата инфлация

Лидерите на страните от Г8 във своята финална декларация заявиха намерението си да се борят с рекордните цени на нефта и суровините, които са основна причина за високата инфлация, съобщава агентство AFP.

По-висока прозрачност на петролния пазар искат лидерите от Г8. По тяхно мнение, балансът на търсенето и предлагането на петролния пазар е невъзможен без диалог между страните - производители и потребители.

Президентът на Русия Дмитрий Медведев подчертава необходимостта от разработването на ново международно съглашение, обвързващо интереса на производителите и потребителите на природните ресурси.

В рамките на срещата на G8 на 9 юли се е състояла и среща на страните от БРИК (Бразилия, Русия, Индия, Китай), на която държавните глави са се договорили да продължат сътрудничеството по най-важните икономически въпроси - продоволствения проблем и взаимодействието във финансовата сфера.

Срещата на G8 се провежда от 7 по 9 юли на остров Хокайдо в Япония. Основните теми, които се обсъждат на форума, са растящите цени на суровините и глобалното затопляне.


Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини