Бирата е най-полезна ... сутрин на гладно

Това каза диетологът Милка Милушева, цитирана от Фокус.
Милушева посочи, че бирата почиства организма и по-специално пикочните пътища и черния дроб. Освен това хмелът действа успокояващо на нервната система. Важно е обаче приемът и да не се превръща в ежедневие, тъй като тогава може да се стигне до битов алкохолизъм. Изпита вечер преди 20 часа обаче бирата осигурява добър и спокоен сън.
През лятото е добре да се консумират и много плодове и зеленчуци, но сезонни, не цитрусови. Те трябва да се употребяват предимно сурови, добре измити и в никакъв случая да не се ядат вечер в големи количества, тъй като съдържат целулоза, а нейното преработване изисква по-голямо натоварване на храносмилателния тракт.
Изключително полезно според диетоложката е и да се похапват и желирани храни, тъй като желатинът освежава работата на черния дроб, бъбреците и има пряко отношение към лекото и бързо смилане. Според Милушева полезни за летния сезон са и сладоледите, но не сметановите, а плодовите, тъй като те носят по-малко калории.
Плодовите сладоледи са за предпочитани още заради това, че подтикват образуването на повече хормони на щастието - ендорфини. По думите на диетоложката 300 грама сладолед може безпроблемно да замести една вечеря, ако човекът се е хранил по-обилно през деня. Сладоледът, както и бирата са полезни заради това, че понеже са студени храни организмът ги затопля и така употребява и гори повече калории. Това помага на човек да не тлъстее въпреки, че си похапва.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини