Чернокожите пилоти на Лукас

Екипът на Джордж Лукас в момента търси снимачна площадка за най-новият филм на прочутия режисьор. "Red Tails" ще разказва историята на чернокожите летци на изстребители, участвали във Втората световна война. Снимките ще се състоят най-вероятно в Чехия и Италия, съобщава Associated Press.

Продуцент на бъдещият филм ще е Рик Маккалън,който е работил с Лукас над всички серии на Междузвезни войни". Сценарист е Джон Ридли.

Филмът ще пресъздаде историята на 332 изстребителна авиогрупа, известна като "Tuskegee Airman", наречена така на първата военна база в Алабама. Там през 1941 година е създадено първото в историята подразделение, съставено изцяло от чернокожи пилоти. Опашките на техните самолети били изрисувани в червено, от където е и названието на филма - red tails. Ветераните от авиогрупата бяха удостоени през 2007 година със златен медал от Конгреса на САЩ.

Лукас се заинтересувал от историята още през 2007 година, но чак сега се появяват сведения, че филм наистина ще има. Още повече, че режисьорът вече се е срещнал с някои ветерани.
Информацията за филма се появи две седмици след скандала между режисьорите Клинт Истууд и Спайк Ли. Афроамериканецът Ли обвини Истууд, че филмът "Flag of our fathers" не отделял достатъчно внимание на чернокожите войници, участващи във Втората световна война и по-конкретно в битката при Иводжима. Истууд отговори, че Ли се опитва да пренапише историята.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини