Откриха слабото място на мъжете

Британски лекари дадоха научно обяснение - защо жените са смятани за по-слабия пол. Оказва се, че нежните половинки на човечеството страдат три пъти повече от мъжете от ревматизъм и артрит, освен това имат и по-лабилна психика.

За да стигнат до тези изводи, учените са изследвали 100 000 доброволци. Резултатите от проучването показват, че жените отстъпват на мъжете по няколко критерия, като на първо място е силата. Причината за това си крие във факта, че мъжете имат по-здрави и силни кости, освен това те не страдат от менопауза, когато женският организъм губи калций. Проблемите с имунитета водят до често боледуване от артрит при жените.

Относно психичното здраве, лекарите са получили противоречиви данни. Мъжете два пъти по-често боледуват от шизофрения и аутизъм, а на жените се падат заболявания като следродилна депресия и психическо разтройство, свързано с менопаузата.

Слабото място на мъжете се оказва сърцето, поради по-малките количества на Хормона естроген.Ако жените имат сърдечен пристъп, то това обикновено е след менопаузата, когато нивото на естрогена пада.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини