Има основания за арест на Румен Петков

Има данни за две престъпления, извършени от Румен Петков, за които прокуратурата не действа.
Това заяви пред БиТиВи депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който изрази тревогата си, че цялата информация се събира на едно място, което се слави като черна дупка -което влезе, не излиза.

По ду мите му много са дисковете с разработки, които се съхраняват в специалните служби и не са видели бял свят.
Новият вътрешен министър трябва да направи една ревизия на скритите дискове - има много разработки, по които са използвани СРС-та и не е взето отношение, добави бившият шеф на контраразузнаването.

В ГДБОП аз видях много такива разработки, които са замазани. Трябва да се видят тези разработки и кой какво е скрил и защо, допълни той.

На въпрос дали в тези разработки не са засегнати хора от опозицията, Атанасов отговори:
Опозицията няма от какво да се притеснява, тя не упражнява властта, а има за цел да разкрива истинското лице на управляващите.

Парламентът взе ваканция, както е по правилник. Управляващите имат достатъчно време да се организират и да започнат да работят за реформите, заяви Атанасов.

Но, по думите му, ние видяхме - ето новият министър излезе и каза „В България мафия няма".
Това е политическа стъпка, да успокои Брюксел, но той не си дава сметка в какъв капан влиза, коментира още тъмносиният депутат.

По думите му управляващите отказват да признаят, че направените промени са заради връзки с мафията, а ги представят като козметични промени.
„Румен Петков беше изритан от властта", категоричен беше Атанасов и уточни, че това е станало под натиска на Брюксел.

Според Атанас Атанасов държавната тайна се използва за параван.

„Държавната тайна е създадена да се пазят определени инструменти на държавата - секретните сътрудници, механизмите, по които работят службите, а вместо това се съобщават имена на секретни сътрудници", заяви Атансов.

Ако Алексей Петров е бил на секретна служба, става ясно че Румен Петков е изнесъл данни, подчертава Атанасов.

Припомняме, името на Петров бе замесено около срещата на Румен Петков с братя Галеви, която била уредена именно от бившия шеф на баретите.

Не може да се счита, че с ареста на този служител Иван Иванов е постигната голяма победа. Иван Иванов е един средноразряден служител, заяви още Атанасов.

Проблемът е, че в ГДБОП беше приложена една система на „кадрова търговия" през последните две правителства - и на Петканов, и на Петков.

Съществуват в прокуратурата категорични данни за съпричастност на Румен Петков към това дело и защо досега Военна прокуратура не ги е отделила тези материали и да ги изпрати в градска, за да му се образува дело, попита Атанасов, като информира, че двама свидетели са дали показания, уличаващи бившия вътрешен министър.

Атанас Атанасов коментира и разработка за един от обръчите от фирми, свързани с добиването на дървен материал, които фирми си плащали лепта в ДПС.

Той заяви, че е необходимо да се поиска доклад от вътрешния министър и от председателя на ДАНС, за да се провери на високо ниво в МВР дали не е потулена тази разработка.
По думите му именно тя е една от причините управлението на горите да се отнеме от ДПС и да се даде на БСП (с изваждането на горите от земеделското министерство в отделна агенция, бел.ред.).

Михаил Миков и Румен Петков са другари в изпълнителното бюро на ВС на БСП - ще повярваме ли, че могат да посегнат един на друг, попита още Атанасов.

На 13 март аз публично обясних тогава за справката и за диска - два месеца и оттогава - нищо.

Припомняме, че резултат от тове е арестът на бившия зам.шеф на антимафиотите Иван Иванов.

Не ме интересува Иван Иванов, интересуват ме неговите покровители, подчертава обаче Атанасов.

Разбирам, че има други свидетели, които уличават Румен Петков - какво чака Борис Велчев - чака от Брюксел ли да му кажат, попита Атанасов и коментира, че Първанов е човекът, който дължи властта в БСП и от него зависи какво ще се случи с Румен Петков.

По думите на Атанасов хората ще повярват, че управляващите се борят с престъпността и корупцията, ако Румен Петков бъде арестуван и подведен под отговорност.

Най-верният последовател на Първанов в БСП е самият Станишев. Противоборството в БСП е журналистическа манипулация, категоричен беше Атанасов.

Двама от солидните спонсори на Първанов се борят за това Валентин Петров (главен секретар на МВР, в момента в отпуск, бел.ред.) да остане в МВР.
Но аз мисля, че ако той не си отиде, ще стане голям скандал, защото той е по-виновен и от Румен Петков, категоричен е депутатът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини