Б.Т.Р. с нов албум

От днес най-новият албум на рок музикантите от Б.Т.Р. е на пазара. Три седмици дискът ще бъде разпространяван промоционално заедно с вестниците "Монитор" и "Телеграф" на цена 8 лева. След този период албумът ще може да бъде открит във всеки музикален магазин.

Промоцията на "Deja vu" ще бъде направена тази вечер в Централен военен клуб от 20.00 часа. Всички автори и изпълнители на оригиналните парчета ще присъстват на концерта.

Йордан Караджов от "Сигнал", Кирил Маричков от "Щурците" и Стенли ще излязат на сцената, за да изпеят песните заедно с музикантите от Б.Т.Р.

Дозата авторство в "Deja vu" е огромна. Парчета като "Скъп спомен мой" на Сигнал и "Среща" на "Щурците", чиито оригинални версии са изключително баладични, в Б.Т.Р. звучене са със съвсем различно темпо и тежък рок саунд.

Едновременно с това настроението на парчетата остава непроменено, внушението и въздействието - също. Изключително интересен характер придоби албумът с песните "Следи" и "Малкият принц".

Техните оригинални версии се различават стилово от всички останали парчета. Звученето им в "Deja vu" ще бъде истинска изненада за всички.

"Като чух "Следи" не можех да позная песента. Бях изключително приятно изненадан от това, което момчетата от Б.Т.Р. са направили с песента", разказа Стенли.

Две са баладите в диска - "Блус за двама" на "Диана експрес" и "Почти забравена любов" на Васил Найденов. Песни, които в оригиналния си вариант звучат баладично, в Б.Т.Р. вариант са с изключително твърдо звучене.

"Това е осмият поред албум в 15-годишната ни история и се надяваме той да накара феновете ни да се гордеят с музиката, създадена в тяхната страна", споделиха музикантите от Б.Т.Р.

За групата започва сезонът на усилена концертна дейнот. "Deja vu" ще бъде промотиран в по-големите градове на страната. На 5 май рокаджиите ще мат съвместен концерт с Джон Лоутън и Sonata Arctica в Каварна.

На 9 май пък парчетата от "Deja vu" ще бъдат изсвирени на концерт в в Цариброд, организиран от кмета на рок столицата на България Цонко Цонев.

"Община Каварна с удоволствие помогна при реализирането на проекта. Очаквахме албумът да стане добър, но той надмина всички наши очаквания и стана брилянтен", коментира кметът Цонко Цонев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини