Практично: Да променим гардероба си

Да поддържаш гардероба си подреден и най-вече функционален, е истинско изкуство. Ако вие сте като една голяма част от жените, сигурно винаги смятате, че няма какво да облечете, докато същевременно гардероба ви едва стои затворен от пренаселване с дрехи, които не използвате. А причината за това не е, че дрехите са лоши, сами по себе си, а че обикновено са купувани "на парче", без да съобразявате кога, как и с какво ще ги носите.
Ето няколко стъпки за редактиране на гардероба:

1. Изберете вашите 8 най-добри дрехи

Това, което първо трябва да направите, е да изберете любимите си дрехи и да започнете от там. Обикновено това са нещата, които най-добре ви стоят и не е задължително те да са най-новите. Независимо от стила им, материята, кройката, тези дрехи се разпознават по реакцията, която предизвикват у вас: "Ей тва е!". Те са достатъчно уникални, че да ви карат винаги да се чувствате супер с тях.

2.Извадете дрехите на пода

Или на леглото - все едно. Наистина, направете така, както ви е удобно. Идеята е да виждате всичко пред себе си, така че да ви е лесно да анализирате и да съчетавате цветовете, а след това да прецизирате комбинациите за различни случаи.

Изборът на цвят: Освен ако гардеробът ви не е само черно, бяло или неутрални цветове, започвайки от любимите дрехи, трябва да ги отделяте цветово по начин, който отразява сезоните. Двете основни групи цветове тази пролет са:

- каки, кафяво, слонова кост и злато с жълти и червени акценти.

- черно, бяло, сиво и сребърно с ярко розови и тюркоазени акценти. Като правило, две от вашите любими дрехи трябва да са неутрални за улесняване на комбинациите.

3.Моделите

Най-важното за откриването на добри модели дрехи е да помните и сравнявате кройката и пропорциите с други дрехи. Например, тесните ви панталони тази пролет ще се съчетаят с яке до ханша, но широките ви панталони - не. И отново - следете за цветовете на дрехите, които подбирате.

Тази пролет трябва да имате: Широки панталони, рокля до коленете, тесни панталони, пола до коленете, фино-плетена жилетка.

4. Направете списък на това, което ви липсва

Сега следва най-забавната част - времето за пазаруване. След цялата тази уморителна работа по ваденето и сортирането на любимите ви дрехи и модели, би трябвало да установите, че имате предпочитание към определен стил, кройка или цвят, за разлика от други. Ако имате твърде много строги дрехи, помислете да добавите към тях по-различна материя или цвят. Имайте предвид, че списъкът ви ще се допълва, така че бъдете отворена за актуализации.

5. Създайте няколко комплекта и ги пробвайте - заедно с обувките и всичко останало

Изискани или спортни, високи или равни - обувките са много важни за това, как ще изглежда целия ансамбъл заедно. Като облечете всичко, ще установите кое съчетание изглежда най-добре - като цветове, модели, пропорции - за цялостния ви вид.

6. Изберете чанта

Не залагайте на сигурно: черна чанта с черни дрехи е ужасно. Сега имате шанс да добавите цвят и контраст, докато оставате в гамата си. Имайте предвид, че са ви нужни 3 вида чанти: една официална, една ежедневна и една вечерна.

7. Аксесоари

Бижутата са нещо твърде лично, така че пробвайте гривните, обеците и колиетата най-накрая и заложете на това, което смятате, че стои най-добре.

8. Направете снимки

Да! Направете снимки на комплектите, още по-добре на вас, облечена в различни комбинации и ги използвайте да си правите бързи справки. Така ще бъдете подготвена за всяко едно събитие.

Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини