Баровци наддават за яхти и скутери

Най-красивите морски перли събраха очите и изпразниха портфейлите на родния елит. Това стана на яхтеното изложение в столичния Интер Експо Център. Цените на лодките варират от 45 000 до 500 000 евро.

Яхти, лодки, джетове и скутери блестяха гланцирани и приканваха бизнеса да извади пачките. Изваяни манекенки с моряшки униформи допълнително разгорещяваха страстите.

Стартът на луксозната експозиция бе на 9 април и още първите дни доста търговци се простиха с красивите водни бижута. Някои от яхтените вносители като "Дорал" и "Булмер" примамваха клиенти с отстъпка от 5% при покупка на изложените мостри.

Красавиците от "Булмер" обаче прикоткаха най-много купувачи, които капарираха всичките четири изложени яхти. Лодките на обща стойност 180 хиляди евро са купени от запалени яхтсмени, като две от тях ще отпътуват за Гърция.

Бизнесмени се надпреварваха кой да се спазари за по-изгодна покупка
на лъскавите лодки. "София яхт шоу" събра и хора от световния яхт елит. Чужденците доволно оглеждаха чудовища от марките "Донци", "Мъркюри" и "Далла Пиета".

Освен богаташи, обикновени хора също изплакнаха очи в изваяните яхти. Родители и невръстните им наследници не престанаха да се снимат до лодките и рекламните возила на щандовете. Момченцата се влюбиха в яркожълт джип "Хамър", а късметлиите дори се качиха в кабината на минихеликоптер. Татковците щракаха лъскавите яхти с манекенки, докато дамите оглеждаха най-скъпите водни бижута.

По време на идилията обаче тайнствени бизнесмени сформираха истинска война за най-скъпата лодка на изложението. Яркочервен спийд-боут на американската марка "Донци" разби илюзиите за бедния български народ.

Трима родни баровци в момента наддават за красивото бижу, което струва близо 500 хиляди евро и е най-скъпото на изложението. Червената перла обаче има много сериозен кандидат за сърцето си, което крие 1200 конски сили. Единият бизнесмен заявил преди ден мерака си да притежава красивата лодка, която развива 160 км/ч, което се равнява на 350 км на суша.

Въпреки че марката е легенда зад океана, в България почти е непозната и само експерти и запалени яхтсмени знаят за възможностите на скъпите лодки. Звярът на "Донци" пътувала 2 месеца от САЩ до тук.

"Имаме много сериозен клиент за спийд-боута, който го хареса още тук, на щанда. Той е бизнесмен, обича адреналина и скоростите тъй като хареса именно този модел и този цвят. Предложихме му лизингова схема за срок за три години, която малко оскъпява покупката и той в момента обмисля предложението ни. Сделката ще бъде финализирана до дни. Засега пазим името му в тайна", разказаха вносителите на "Донци".

Тайнственият богаташ бил млад човек с големи интереси в яхтения бизнес и познавал отлично марката, въпреки че у нас тя не е много популярна.
Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини