Как да повишите своята привлекателност

Това може да ви изненада, но вашето отношение или начина, по който вие се отнасяте към себе си и света около вас, рефлектира върху начина, по който другите ви възприемат. Вашето самоуважение и отношение наистина имат значение, пише Тя.Bg.

Какво да направите, за да изградите отношение, което да ви носи щастие и успех в живота? Ето мнението на специалистите.

1. Спрете да се самокритикувате
Да сте най-лошия си критик е едно от най-големите препятствия към развитието ви. И без друго има толкова много неща около вас, които да ви "дърпат" надолу, така че не е необходимо да подпомагате този процес.

Негативните реакции, дори и когато са несъзнателни, се наричат невро-отвличане. Това е неконтролируемата и моментална сила, която мозъкът ви има върху вас в предопределянето на начина, по който реагирате. Ако не искате да бъдете "отвличана в негативизъм" повече, трябва да решите, че съзнателно ще позволявате само на утвърждаващи и оптимистични реакции да доминират в мозъчната ви активност. Наистина има огромна стойност в позитивното мислене и сега ще ви предложим някои съвети как да го постигнете.

2. Поемете отговорност за себе си
Това е вашият собствен живот и да се чувствате като жертва само може да отнеме от силата, която притежавате. Ако се държите по начин, който обезценява собствената ви сила, ще има негативен ефект върху това, какво хората мислят за вас и дали ви намират за привлекателна.

Впечатлението, което вероятно искате да създавате е, че имате контрол върху съдбата си, може да ръководите живота си с увереност и не разчитате на благоволението на другите. Наистина е трудно да сме привлечени от някой, който се чувства и се държи като жертва и създава предпоставки за отрицателни цикли в живота си.

Да се преодолее отношението "аз съм жертва" не е лесно. По-често вината за подобно отношение може да не е ваша, но е важно да се научите да контролирате начина, по който реагирате, а това определено е във ваша власт.

Независимо как са се отнасяли към вас в миналото, бъдещето е ваше, а контролът върху отношението ви към него не само ще ви помогне да вземате по-добри решения, но и ще ви направи по-атрактивна за околните.
Ето някои принципи, които бихте могла да следвате:
- Бъдете честна със себе си и другите
- Изразявайте емоциите си по подходящ начин
- Уважавайте ценностите си
- Ценете времето и енергията си
- Научете се да проявявате гъвкавост и адаптивност към промените

3. Осъзнайте собствената си стойност
Може би знаете, че никой не е по-добър от другия. Логически, вие не сте по-добра от този, с когото имате връзка. Но и той не е по-добър от вас. Елементарен принцип, но всички сме действали понякога в противоречие с него. Всички сме настоявали на някой, който ни е отхвърлял и от своя страна сме отхвърляли хора, които са настоявали на отношения с нас.

Kогато чувствата ни към някой не получават отговор, най-доброто, което можем да направим, е да се откажем от тази връзка или да се научим да държим емоциите си под контрол ("Насила хубост не става", както знаем). Ако не успеем, това ще доведе до разочарование и удар по егото, както и ще ни представи в непривлекателна светлина за околните.

Поуката е, че ако вие не уважавате себе си, не се държите с достойнство, няма как да привлечете партньора, за който мечтаете. Докато поддържате старото си отношение, непрекъснато ще привличате хора, които ще се възползват от липсата ви на самоуважение.

Разбира се, не е възможно да осъзнаете това и изведнъж да промените деструктивния начин, по който се отнасяте към себе си. Да се замислите по въпроса е добро начало, но има и нещо, което може да направите, за да започнете промяната незабавно. Тук може да ви помогнат утвърждаващите изрази.

Утвържденията са фрази, с които казвате на себе си неща, в които бихте искала наистина вече да вярвате. Като ги изричате, вие си помагате да идентифицирате начина, по който желаете да се чувствате и постепенно наистина да започнете да се чувствате така. Някои утвърждения, които могат да помогнат да осъзнаете собствената си стойност са:

1. Заслужавам любов и уважение.
2. Аз съм достойна и ценна личност.
3. Уча се да спирам самокритиките си.
4. Аз съм силна и решителна.
5. Мога да създам и контролирам собствената си съдба.
6. Качеството на живота ми зависи изцяло от мен.
7. Уча се да се приемам такава, каквато съм.
8. Избирам да вярвам само най-доброто за себе си.
9. Избирам и заслужавам да бъда щастлива.
10. Самокритицизмът ми е стар навик, от който се отказвам.
11. Вярвам в себе си.
12. Качеството на връзките ми с мъже зависи от мен.

Повтаряйте утвърждаващите изрази ежедневно, най-добре сутрин, когато се събудите, но преди да сте станала от леглото. Бъдете упорита, не очаквайте чудеса в рамките на един ден, но знайте, че в един не далечен момент просто ще осъзнаете, че имате съвсем различно отношение към себе си и света, а животът ви се е променил към по-добро.

Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини