Най-грубите грешки при обличането

1. Грешки при избора на цветове

Цветно разнообразие

Избирането на твърде голямо разнообразие от цветове е липса на добър вкус. При избора си на дрехи вие трябва да съчетавате максимум 3 цвята, при това единият от тях трябва да бъде неутрален т.е. черен или оттенък на белия (бежов, млечен, бледосив). В противен случай рискувате да получите прякора "папагал" или "светофар". За семплите едноцветни дрехи са подходящи цветните украшения.

Изобилие от черно

Не прекалявайте с черните дрехи. Освежете образа си с един от аксесоарите: ярка шапка, шал, чанта, ръкавици.

Носенето на дрехи със сигнални цветове: оранжево, жълто, синьо и т.н.

Трудно е да си представим ситуация, в която е уместно да се облекат дрехи в тeзи ярки сигнални цветове. Те са подходящи в качеството на специални дрехи за работа по пътищата или за сцената, разбира се. За сценичния костюм няма цветови забрани.

2. Грешки в аксесоарите

Неправилно избраната шапка

Ако сте си купили нова шапка, вие трябва да се откажете от спортното си яке и да облечете палто или шлифер. С грейката или якето можете да носите ярка плетена шапка. А на стегнатото есенно яке подхождат баретата или шапката с твърда козирка.

Липсата на аксесоари.

Умението да се носят различните аксесоари е изкуство, а умението те да се подбират е талант! На фона на малката черна рокля, колието от перли придава традиционен, лаконичен и нежен стил, а едрото колие от червени камъни или друг материал - авангарден и предизвикателен вид.
Украшенията създават стила и настроението. Това, което е уместно за една ситуация, може да бъде крайно неуместно за друга. Но да се отказвате от детайлите е непростима грешка.

Ролята на стойността

Да подпишете договор, да добавите няколко мисли в органайзера си или да запишете името на нов обожател в указателя си са три различни ситуации, на всяка от които съответстват не само различни дрехи, но и различен аксесоар.
За лично ползване можете да използвате кокетна розова или друга химикалка,... за работа - тази която ви дават от канцеларията, но за подписването на важен договор вие се нуждаете от скъп аксесоар, който ще внуши уважение у вашите партньори и ще ви добави представителност.

3. Грешки при съчетаването на стиловете

Делови дрехи и маратонки

Понятието "делова жена" означава не само определен маниер на поведение, но и строго определено облекло. Носенето на маратонки или друг вид спортни обувки е крайно неуместно и не се нуждае от голям коментар.

Ярка детска раничка или чанта

Ако помагате на детето си да носи своята раничка, в това няма нищо осъдително. Ако харесвате чанти и ранички под формата на зайци, котки и т.н., вие можете да ги използвате за пикник, на плажа, когато дрехите ви хармонират на този аксесоар. Но във всекидневието си се откажете от тях.

Екстремни експерименти със стила

Еклектика е съчетанието на елементи от дрехи в различен стил. Не забравяйте, преди да излезете навън, да се покажете първо на своите близки приятели или роднини, които ще ви подскажат за добро ли са тези промени или е по-добре да се откажете от тях.

4. Неуместност на стила

Усетът за уместно

Модата се движи стремително напред и ни се сблъскваме с все по-нови стилове. Всички те имат право на съществувание, но за съжаление те не са уместни за всеки случай. Ако предизвикате съмнения и обкръжаващите ви се усъмнят в добрия ви вкус, след това ще ви е много трудно да доказвате, че притежавате усет за красивото облекло.

Дънки в театъра

Трудът на артистите е изкуство, а театъра често е сравняван с храм, в който отиваме за малко "духовната храна". Покажете чрез дрехите си, че вашата култура е на необходимото високо ниво.

Спортни дрехи по време на проговори

На всяко отговорно събрание или съвещание е важно да се съсредоточите. Ръководството изисква активно участие и бързо взимане на решения. А как мислите, че ще привлечете вниманието на всички, ако сте облечени със спортни дрехи? Колкото и зле да звучи, продуктивна работа няма да имате, докато целият ви офис обсъжда вашия външен вид.
Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини