Жена осъдена, защото се кланяла на гигантски чайник

Малайзийският съд осъди жена заради това, че се е кланяла на странно божество, олицетворено чрез гигантски чайник. Тя беше осъдена в понеделник, след като декларира, че се отказва от досегашната си вяра, а именно Мюсолманството.
Основната религия в Малайзия е Мюсолманството, въпреки че се толерират и други, в страната е противозаконно да се отказваш от Исляма и това деяние се третира като криминална постъпка.
Камариа Али /57/, вдовица с четири деца беше арестувана през 2005 година заедно с още 57 последователи на новото "Чайник божество".
Чайникът, който символизирал чистотата на водата и "леещата се небесна любов" бил разрушен от властите по време на арестите. Ислямският съд осъди Камария Али, учителка по професия на две години затвор след като бе обвинена в отстъпничество от официялната религия и нежелание да се покае.
Това не е първото осъждане на затворничката, заради преклонението си към чайника. През 1992 година тя влиза в затвора за същото престъпление.
В защита на осъдената, нейният адвокат добавя: "Това нещо трябва да спре. Не могат да я пращат отново и отново в затвора за тази постъпка."

Източник: istinsko.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини