Французойките се превръщат в сексуални хищници

Французойките са все по-нападателни в секса, докато един от петима млади французи изобщо не се интересуват от секс, показва едно от най-задълбочените изследвания на любовния живот на французите, съобщи в. "Дейли телеграф".

Жените днес имат двойно повече партньори в сравнение със 70-те години според проучването на френската агенция за изследвания върху СПИН. "Изследване на сексуалността във Франция" заема 600 страници и обобщава 12 000 подробни интервюта с хора от различни възрасти, проведени през 2005-2006 г.

Една от големите промени през последните години е, че сексуалното поведение на мъжете и жените става все по-сходно. Намалял е броят на жените, които са имали само един партньор.

Средният брой партньори, които има французойката, се е увеличил от по-малко от двама през 1970 г. на повече от петима днес, докато мъжете имат постоянен брой партньорки (почти 13) в течение на 40 години.

Първият сексуален акт на французойките идва толкова рано, колкото и за мъжете - на 17,5 години. Докато през 1950 г. е имало разлика 2 години, сега тази разлика е само 4 месеца.

Освен това французойките са сексуално активни до по-висока възраст. Това важи за 90% от жените над 50. През 1970 г. сексуално активни са били само 50% от жените в тази възрастова група.

В. "Нувел обсерватьор" пише, че е застрашена традицията мъжете да се държат като хищници в секса, а жените търпеливо да очакват връщането на боеца пред входа на пещерата.

Някои неща в секса обаче не са се променили за 40 години, показва изследването. Мъжете по традиция по-лесно разделят секса от любовта, докато младите жени все още обвързват сексуалността с обичта.

Една от големите изненади в проучването е, че 50% от французите между 18 и 24 години не проявяват интерес към секса, а процентът на сексуалните въздържатели сред французите под 35 години е двойно по-висок, отколкото сред французойките.

Двамата социолози, обобщили данните от изследванията, твърдят, че сега французите и французойките имат по-малко табута и задръжки отпреди, но сексът е извор на по-висока тревожност и френските сексолози лекуват половин милион пациенти годишно. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини