Пет класически секссимвола

Една жена срещнала друга змия. Това е един от любимите мъжки вицове, които стават още по-пиперливи около спорния празник 8 март. Така или иначе на този ден пък жените са по-благосклонни и чувството им за хумор се изостря. Според наблюденията на силния пол сред змиите има безобидни и отровни, красиви и грозни, симпатични и "люти". Някои пръскат с красотата си чар, други притежават еликсира на несъвършенството.

Летописите са запазили имената на жени, секващи дъха с външното си обаяние. И на много, чийто успех сред мъжете се дължи на умението да превъзмогнат несъвършенствата на лицето и тялото и по призива на французойките да превърнат недостатъците в предимства. В. "Монитор" класира пет класически съблазнителки, останали в световната история като еталон за съвършенство.

В списъка липсват български звезди, защото смятаме, че те заслужават отделна класация. Вероятно арбитърът ще бъде силно затруднен от огромната конкуренция между многото красиви и чаровни Елени, които нищо чудно да предизвикат нова Троянска война.

1. Фрина

Да сте виждали някоя арестувана жена да се съблича гола пред съда? Със сигурност не сте. Единственият такъв случай е с Фрина, древногръцката куртизанка от IV в.пр.н.е., муза на прочути скулптури. Обвинена в разврат, тя е изправена в съда и заплашена със смърт. Тогава скулптурът Праксител разкъсва дрехите й, разголва тялото й пред всички и заявява: "Ако доброто е прекрасно, то значи и прекрасното е добро!" Така хубавицата е оправдана и завършва живота си в дълбока старост и разкош.

Красотата й наистина била ослепителна: днес тя е съхранена в класическите статуи, които показват една жена с великолепно тяло и изтънчени черти, еталон за съвършенство.

Фрина била достатъчно предвидлива, за да печели добре от външността си: в покоите и идват прочути поети и художници, а самата тя оставя името си на хетера, която освен външен блясък, притежавала далновидност и интелект.

2. Диан дьо Поатие

Сапун. Това е тайната на Диан дьо Поатие /1499-1566/. Легендарната куртизанка дразни с навика си да се къпе често, което никак не е обичайно през XVI век. Някои лекари дори стигат до там да твърдят, че миенето на тялото и ръцете повече от два пъти годишно води до изгниване на кожата.

На този фон навикът на Диан да се къпе всеки ден изглежда скандален. Освен този непростим факт обаче, тя има още едно "прегрешение" - умна е. А това вече идвало много на съвременниците й.

Затова, когато по-младият с 20 години Анри II се влюбва в нея, хората остават шокирани. Не стига, че е на 40 г. - истинска бабичка в онази епоха, когато хората умират средно на 35, ами и се къпе. Анри II обаче /съвсем логично/ не си падал по вмирисаните придворни госпожици с черно под ноктите и въшки под перуките и затова чистоплътността била първото, което го привлякло в Диан.

Второто било ослепителната й хубост, а третото - умението й да изслушва. Така тя остава неговият най-близък човек до смъртта му през 1559 г. Броени минути след като кралят е пронизан от копие, вдовицата му Катерина Медичи пропъжда Диан от двора, но не успява да прекърши славата й.

3. Мадам Помпадур

Успехът на мадам Помпадур може да се сравни с възхода на някое девойче от родопските села до покоите на Джордж Буш, например. Във време, когато френският крал се е възприемал за представител на Бога, съдбата на Помпадур /1721-1764/ е повече от потресаваща.

Ако не била свръхамбициозната й майка, днес никой не би знаел за нея. Именно тя научава хубавичката, но бедна Жан-Антоанет на всичко необходимо, за да завладее един мъж. А то, както е известно, не е много - малко кокетство, малко загадъчност, доста послушание...

С такова "образование" бъдещата неофициална кралица на Франция решава, че ще е жалко да се прежали за някъкъв си граф или херцог. Така се появявала пред очите на Луи XV винаги, когато той препускал на лов. Да го очарова не било трудно. По-трудно било да го задържи. И именно в това се проявива истинската сила на нейния характер.

Удостоената с благородническа титла мадам Помпадур е безспорна красавица, но без такта, остроумието и обаянието си, тя би потънала в кохортата от хиляди други любовници. Антоанет мислела, че най-голямото й достойноство е нейният чар. В списъка на средствата й за съблазняване си остава и с прословутата супа от стриди, с която подсилвала сексуалната мощ на своя любим.

Освен това тя успява да приобщи краля към идеите на просветителите, както и да защити създаването на първата енциклопедия от атаките на църквата.

4. Мерилин Монро

Знаете ли коя е онази знойна холивудска дива, която чете Достоевски и мечтае да учи руска литература? Със сигурност не бихте се сетили за Мерилин Монро /1926-1962/.

Малцина знаят, че скандалната сирена имала сериозен интерес към литературата. Тази нейна разнородна същност е част от необикновеното й обаяние. Актрисата, която така и не успява да разкрие напълно таланта си, е най-харизматичната личност в историята на киното.

Дори днес, 46 г. след смъртта й, тя остава своебразна богиня, чийто чар не може да бъде достигнат от нито една от многото й имитаторки. Подвластни на енигмата й се оказват не само братята Кенеди /замесени в смъртта й/, но и мнозина други политици, артисти и спортисти...

Не по-малко ослепителни от Монро бяха Бриджит Бардо и Елизабет Тейлър. Мерилин обаче остана легенда, а те си позволиха най-големия грях за една звезда - да остареят публично.

5. Анджелина Джоли

Ако някой холивудски режисьор реши да снима заедно Анджелина Джоли и Галена, то едната ще бъде кралицата, а другата - камериерката. Защото съблазняването не е само в гръдната обиколка, а в излъчването, благородството, царствеността и финеса.

А това, ще прощавате, липсва на повечето певачици у нас, които подрусват снага и стъклени герданчета. Затова и мнозина от набедените за секс-символи трудно биха минали ситото на изтънчения вкус.

Анджи обаче влиза в класацията не само заради впечатляващата си външност, но и заради благородното си сърце. Заедно с Брад Пит тя дарява голяма част от парите си на благотворителни организации, а снобските светски партита отдавна замени с грижи за децата си.
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини