Как да започнем деня си добре

Ако сутрин не се събуждате в добро настроение, това означава, че трудно бихте могла да започнете деня си правилно. Лошото настроение често води със себе си всички беди, които могат да ви се случат в един ден. Затова ви предлагаме няколко стъпки, които може да ви помогнат да започнете деня си така, че да бъдете в хармония със себе си и света през цялото време.


Стъпка 1: Подредете си нещата
За да бъде съня ви добър, а утрото спокойно, подгответе се от предишния ден. Ако нещо може да бъде довършено – довършете го, а което не можете – запишете си го в списъка със задачи за следващия ден и го изхвърлете от ума си. Вижте прогнозата за времето, пригответе си дрехите и доколкото е възможно, ако приготвяте сутрин закуска за семейството – направете я вечерта.
Освен това, преди да заспите, си представете новия ден, такъв, какъвто би бил, ако е идеален. Смята се, че най-добрия начин да се настроите положително, е именно като мислите положително на границата на съня, когато достъпът до подсъзнанието ви е най-отворен за въздействие.


Стъпка 2: Дайте си време за разсънване
Много хора сутрин стават в последната възможна минута, бързат, създават си напрежение и съответно – предпоставка за напрегнат ден. Ако станете само с 10-15 минути по-рано и се подготвите за работа без да бързате, имате време да изпиете едно кафе спокойно и да се насладите на утрото, то настроението ви ще бъде съвсем различно – ще гледате на света и живота много по-оптимистично.


Стъпка 3: Списък за деня
Ако сте подготвила нещата от стъпка 1 и сте решила да изпробвате стъпка 2, сигурно установявате, че разполагате с малко повече време. Докато отпивате от кафето, направете си списък със задачите: за дома, за телефонните разговори, които трябва да проведете или писмата, които трябва да изпратите по електронната поща.


Стъпка 4: Ходете на работа пеша
Хората от по-малките градове, които могат да стигнат до работата си пеша, наистина са щастливци. За живеещите в големите градове обаче, не винаги е възможно да извървят пеша целия път до работното си място. Минималното, което може да направите, е да извървите пеша поне една спирка разстояние – първата или последната. Разходката ще ви позволи да се насладите на утрото и живота и окончателно ще съдейства за разсънването ви – чрез нея ще разбудите не само мозъка, но и тялото си.

Ако решите да предприемете тези 4 стъпки, със сигурност ще изпитате по-голяма наслада от старта на всеки нов ден.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини