Цифрови татуировки вместо телефони?

Американският дизайнер Джим Милке е създал крайно оригинален (и според нас леко стряскащ) концепт. Според идеята му, в бъдеще мобилните телефони ще престанат да съществуват - поне във вида, в който ги познаваме сега. Част от функциите им обаче ще бъдат реализирани чрез цифрови татуировки, вградени в кожата на потребителите.

Според Милке, при постъпващо обаждане хората ще могат да отговорят, като натиснат специален бутон върху ръката си. След това върху кожата ще се покаже цифровата татуировка – при повикване тя изглежда като дисплей и клавиатура. Чрез дисплея биха могли да се организират дори видеоконференции. При края на разговора татуировката изчезва.

Връзката на татуировката с мобилния телефон според идеята на Милке става чрез Bluetooth модул, който е имплантиран под кожата. Модулът се предвижда да бъде много плосък, гъвкав и изработен от силикон.

Сега идва най-плашещата част - захранването на модула и татуировката става чрез две микро-тръбички, свързани към... артерия. Концептът се захранва от кръвта на самия потребител и не изисква зареждане от електрическата мрежа, нито пък замяна на батериите, подчертава авторът на концепта.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини