Шокиращи подробности за един от най-добре документираните случаи на НЛО

Двама бивши радарни оператори разкриха как НЛО пропътувало около 200 км за по-малко от 8 секунди.

Айк Баркър и Джим Кери дадоха първите си подробни интервюта за инцидента във военната база в Съфолк, смятан за най-добре документирания случай в света.

Те били на смяна в кулата за въздушен контрол, когато забелязали неидентифицирания обект на радара сред поредица от странни събития в края на декември 1980.

На 26-те декември, малък екип военни докладвали за триъгълен обект, приземил се в гората Rendlesham непосредствено извън базата.

След две нощи, заместник-командирът на базата Чарлз Халт и няколко други нейни обитатели наблюдавали странни примигващи светлини движещи се през гората.

Екипът военни гледал със страхопочитание как блестящия обект излъчил лъч светлина към земята преди да отлети.

Междувременно, по радиостанциите си получили информация, че НЛО изстрелва лъчи към оръжейни бункери, приютили най-внушителните запаси от ядрени ракети в Европа по онова време.

По-късно Халт написал доклад до Британското министерство на отбраната, в който предоставил подробности по случая.

Скептиците тогава твърдели, че в случая вероятно се касае за сателити, метеори или за фара Orfordness, намиращ се на няколко километра разстояние.

В нов документален филм обаче, наречен

"НЛО и ядрени оръжия: разкриване на тайната връзк", пенсионираният диспечер твърди, че корабът, който проследили не бил направен от хора.

“Той не приличаше на нито един от обектите, наблюдавани на радара”, казва Баркър.

“Движеше се с изключително висока скорост. Премина над контролната кула и после спря. Никога не съм виждал нещо толкова маневрено. Бе оранжев на цвят, като баскетболна топка. Около центъра му имаше светлини, но те не приличаха на навигационни светлини.”

“Бяха по-скоро като илюминатори, като че ли светлината идваше отвътре. Задържа се за миг, смени посоката и се върна с огромна скорост.”

Другият очевидец Кери твърди, че непознатият обект направил остър завой с висока скорост преди да напусне района.

“Изнесе се с феноменална скорост. Казах, че не може да е един от нашите. Никой самолет не е способен на такъв десен завой. ”, казва той.

Радарните експерти, които не докладвали случая на своите висшестоящи от страх това да не се отрази на кариерата им, са сред над 150-те военни станали свидетели на дейността на НЛО в лабораториите за ядрено оръжие, полигоните за изпитания, складовете за съхранение и ракетните обекти през 40-те години.

Разсекретени от американското правителство и КГБ документи, също разкриват как системи за изстрелване на ракети, мистериозно се повредили и предизвикали паника сред военните ръководители по време на Студената война.

Американския изследовател Робърт Хастингс, който продуцирал документалния филм и написал книга за зловещите инциденти, вярва, че те са предупреждение към човечеството.

“По мое мнение, тези пилотирали НЛО-тата са посетители от другаде, участващи в провокативни действия срещу Американските  и Руските ядрени обекти, за да изпратят послание, че ние хората си играем с огъня и че ядрената война е самоубийство ”, казва той.

Пенсионираният британски детектив Гари Хеселтайн, твърди, че показанията на двамата бивши диспечери трябва веднъж и завинаги да сложи край на безумните скептични твърдения, че воените са били заблудени от фара Orfordness.

“Техните свидетелства ясно демонстрират, че НЛО-то се е интересувало от базата, и че лъчът е бил насочен към бункерите за съхранение на ядрени оръжия”, казва той.

“Документалния филм трябва да бъде показан на всяко дете, политик, и студент”, добавя Хеселтайн.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини