Мустафа Карадайъ: ДПС е силно, готвим се за предсрочни избори

ДПС вече работи и се готви за нови парламентарни избори, стана ясно от изявлението на един от съпредседателите на Движението и депутат от Смолянско Мустафа Карадайъ, който присъства на областна отчетно-изборна конференция в Смолян.

„При тази идейна разнородност в това правителство, включително и с това шизофренно поведение на някои персони, част от сегашното мнозинство, това е стествен и задължителен порцес и нашите анализи показват това“, така коментира Карадайъ възможността, кабинетът да не изпълни мандата си.

Той посочи , че за това говорят и сигналите от ГЕРБ и премиера, както и на партньорите в управелнието от коалицията.

„Ние така четем думите на Бойко Борисов, на основните фигури в ГЕРБ към коалиционните им партньори, както и коалиционните им партньори, и те това казват, че вече не могат да са заедно, тоест ще следва развод.

Има фашистка организация в това мнозинство, има дясна организация, има дясно-центристка, лява организация, в чисто идейно отношение няма как да има стабилност в това мнозинство“, каза още депутатът.

Възможното сближаване на позициите на ГЕРБ и ДПС той коментира така:

„ДПС като либерална партия ясно застана в центъра на българската политика от 26 години и неизбежно е при тази картина в България, при тези процеси, които текат в Лявото и Дясното, да не се получи гравитационно поле около Центъра, стабилен вече 26 години, независимо от метаморфозите, които получават лявото и дясното“.

Според Карадайъ на фона на тази стабилност на ДПС, в сегашното мнозинство в парламента и коалицията в правителството не водят на добре нито правителството, нито страната, особено в контекста на сложната геополитическа обстановка и положението в Европа.

Според Карадайъ в движението тече „оздравителен процес“: “Ако има единици от партията, които са се объркали, естествено си намират сами пътя или партията им показва пътя, защото е достатъчно силна. Малко са партиите които имат такива структури“, заключи той.

СмолянБГвести.нет

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини