Стъклени пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник?

Странни подводни геометрични форми бяха идентифицирани на дълбочина от 2 000 метра в района на Бермудския триъгълник от сонар. Изследвания върху други подобни форми позволиха на учените да определят, че двете впечатляващи гигантски пирамидални структури са по-големи от Хеопсовата пирамида в Египет.

Френски и американски учени, които провежадат изследване върху морското дъно в Бермудския триъгълник твърдят, че са открили извисяваща се пирамида. Дължината на основата и достига 300 метра, височина - 200 метра, а разстоянието от основата на пирамидата до върха е на 100 метра над морското дъно.

На върха на пирамидата има два огромни отвора, морска вода с преминава с висока скорост през втората дупка, това позволява на бушуващите вълни да образуват гигантски водовъртежи. Новото откритие кара учените да се питат дали това явление не оказва ефект върху преминаващите кораби и самолети и мистериите с които е обгърнато мястото.

Няколко западни учени твърдят, че морското дъно първоначално е било част от сушата, но разрушително земетресение е променило напълно пейзажа. Според други изследователи преди няколкостотин години водите в Бермудския триъгълник може би са били от решаващо значение за Атлантите, а пирамидите на морското дъно са служили като складове.

По-детайлно проучване би ни дало отговори, които дори не можем да си представим. Учените са обработили цялата информация и са заключили, че повърхността на структурите е удивително гладка и наподобява стъкло или лед. Размерът на пирамидите е почти три пъти по-внушителен от Хеопсовата пирамида. Новините са истинска сензация и бяха дискутирани по време на конференция във Флорида. Присъствалите на нея журналисти разполагат с множество изображения с висока резолюция и компютърни данни, които показват идеално гладка триизмерна пирамида, която не е покрита от отломки, водорасли или пукнатини.

Съществуват предположения, че районът на Бермудския триъгълник може да е служил като свещена земя за легендарните Атланти и всеки който прекоси мястото е трябвало да предложи дар на боговете. Според други хипотези пирамидата привлича и съхранява космически лъчи от т.нар. енергийно поле или квантовия вакуум и е била използвана като електроцентрала от Атлантите. Докато мистериите продължават да витаят около Египетските пирамиди и като се има предвид факта, че откриваме пирамидални структури при почти всички древни култури ще е трудно да се обясни произхода на новоткритата пирамида.

Редица специалисти вече изразиха скептицизма си дали структурата наистина съществува.

“На мен не ми звучи реалистично”, казва Калвин Джоунс от Държавния отдел по исторически ресурси. “Винаги съм бил отворен за нови идеи и открития, защото неперкъсанто научаваме нови неща. Но идеята за пирамидална структура, отгоре на всичко изработена от стъкло, на над 30 метра под повърхността на водата – шансовете са 1 на милион.”

Според Джоунс, ако откритията се окажат верни, пирамидата вероятно е построена между 10 000 и 6 000 год. преди Новата ера, когато континенталния шелф все още не е бил покрит с вода.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини