Доналд Тръмп – кандидатът за президент с най-беден речник

Доналд Тръмп, който е начело в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2016 г., се представя освен като претендент с най-крайни и обидни изказвания, но и с най-беден речник, който и 10-годишно дете може да разбере, информира БГНЕС.

Ако се приложи тестът Флеш-Кинкейд за използваната лексика във встъпителните и заключителните изказвания на деветимата участници в предизборния дебат на Републиканската партия преди дни в Лас Вегас, категоричното заключение е, че Тръмп има най-беден речник, отбелязва АФП.

Речите на американския магнат може да бъдат разбрани от деца на 9-10-годишна възраст според методите на лингвистика Рудолф Флеш и учения Питър Кинкейд. За минута и половина встъпително и заключително изказване – в което кандидатите е трябвало да обобщят посланието си, Доналд Тръмп е произнесъл едва 7% думи от повече от три срички.

Милиардерът има навика да използва и да злоупотребява с кратки и прости думи като „лош“, „добър“, „велик“, за да подкрепи аргументите си. В заключение на участието си в дебата в Лас Вегас той каза: „Ако бъда избран за президент, отново ще започнем да печелим. Много да печелим. И ще имаме велика страна, направо велика, още по-велика от преди.“

Тръмп често използва думата „тъп“, за да определя противниците си или „онези от правителството“: „Управляват ни тъпи хора. Преди казвах некомпетентни, но тъпи наистина е най-високото ниво“ - заяви той на митинг през декември.

Някои от другите претенденти не падат много по-долу от него. Ориентировъчната възраст за разбиране на изявленията, например на сенатора Ранд Пол е 11 г., а на Тед Крус и Бен Карсън – 15 г.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини