В Македония унищожиха импровизирана джамия

В съседна Република Македония в град Крива Паланка бе унищожена импровизирана и незаконна джамия. 

Крива Паланка се намира недалеч от границата с България - на около 5 км от граничния пункт Гюешево. Унищожаването на импровизираната джамия стана само няколко часа, след като над 3000 души протестираха по улиците срещу плановете да бъде построен мюсюлмански храм в града. 

Участниците в протеста подчертаха, че желаещите да построят джамия нямат необходимите разрешителни за това. Протестиращите се обявиха и „срещу ислямизацията на града”. 

Кметът на Крива паланка Арсенчо Алексов категорично се противопостави на строителството на мюсюлмански храм в града. „Докато аз съм кмет на този град, тук няма да има джамия. Тук ще има само православни храмове”, каза кметът и подчерта, че това не е никакво нарушаване на човешките права, защото Паланка е православен град. 

От вътрешното министерство в Скопие съобщиха, че е започнало разследване на случая. От там уточняват, че при направения оглед на атакувания обект е констатирано, че са изпочупени прозорците и мебелировката в него. 

Ислямската общност, Мюфтийството в Куманово и албанската партия Демократичен съюз за интеграция на Али Ахмети осъдиха нападението. 

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини