Хакери откраднаха личните данни на зам.-директор на ФБР

Хакери успяха да получат достъп до информационни масиви на ФБР и да откраднат личните данни на заместник-директора на службата Марк Джулиано. Както съобщи Си Ен Ен, част от данните киберпрестъпниците публикуваха в петък.

По информация на Си Ен Ен, атаката е осъществена от същата група хакери, които по-рано успяха да разбият електронната поща на директора на ЦРУ Джон Бренън. Този път те са успели да получат достъп до електронните пощи на Джулиано и съпругата му, както и да пробият сайта, на който служителите на правоохранителните органи на САЩ обменят информация за текущи разследвания.

Според Си Ен Ен във ФБР знаят много добре за инцидента, но публично не признава нищо. "Не коментираме действията на хакерите, но те нарушават закона", заяви представителят на ведомството Керъл Крети. "ФБР се отнася сериозно към тези неща. Ние ще работим с партньоритеси в държавния и частния сектор, за да привлечем към отговорност онези, които са земесени в незаконна дейност в киберпространството", заяви тя.

През октомври бе съобщено, че американските служби са започнали разследване за откраднатите лични данни на Бренън и министъра на националната сигурност на САЩ Джей Джонсън.

epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини