Подкрепа за Стефан Димитров и запазването на МБАЛ Св.Екатерина изразиха от Реформаторския блок

    Болницата в Димитровград ще има ново спешно отделение и то ще бъде включено в планирането независимо от това , че общинското здравно заведение не отговоря на критириите. За осъществяването на проекта ще се съдейства доц. д-р Димитър Шишков, член на здравна комисия в Народното събрание. Заедно със съпредеседателя на парламентарната група на „Реформаторския блок” Найден Зеленогорски, те дойдоха в Димитровград да подкепят кандидатурата на Стефан Димитров за кмет на общината.

    При посещението си в болницата „Св. Екатерина” те се срещнаха със зам.-управителя на лечебното заведение д-р Валентин Палашев и се запознаха подробно със състоянието на болницата. Мястото за бъдещото спешно отделение е вече определено. До няколко дни доц. Шишков ще се свърже с проектантите, за да започне работа по подготовката на документите. „Аз поех ангажимент, заедно с министър Москов, да помогнем на здравеопазването в Димитровград. Има я сградата, има и апаратура. Ще се построи едно ново спешно отделение”, каза д-р Шишков. И обеща, че ще омогне на бъдещия кмет на Димитровград Стефан Димитров с всичко, което е необходимо за осигуряване на качествено зравеопазване в Димитровград. „Здравеопазването не на ГЕРБ или на БСП, то трябва да е за всички.”, допълни той.

    За да се развива бизнесът в града е необходимо да имаме стабилно здравеопазване, каза кандидатът за кмет Стефан Димитров. Независимо какъв ще бъде резултатът от местния вот, аз поемам ангажимента да подновя предложението теренът по пътя за „Марийно” да бъде продаден за 1 долар на фирмата-инвеститор срещу ангажимент за разкриване на 1500 работни места, категоричен беше Димитров. И заяви: „Този терен ще бъде подарък за фирмата, която иска да инвестира, но 1500 работни места със сигурност ще бъдат подарък за димитровградчани”. Кандидатът на „Да за Димиторвград” сподели плановете си, че независимо от това дали ще бъде кмет или общински съветник, още на първото заседание на общинския съвет, ще внесе докладна за осъществяване на това предложение.

    „Димитровград има своето място не само на политическата, но и на икономическата сцена , каза още Димитров. И потвърди намерението си в Димитровград да бъде създадена и Общинска агенция за подкрепа на бизнеса и развитие на инвестициите. Тази идея, както и програмата на Стефан Димитров, е подкрепена от всички министри на „Реформаторския блок”, както и от страна на парламентарната група на Блока.

    Ние сме абсолютно и категорично убедени, че той е професионалистът и управленецът, който, заставайки начело на община Димитровград, ще даде възможност за разкриване на пълния й потенциал. През неговото управление градът и общината постигнаха много сериозни резултати. Личи и неговият принос за тази общинска болница, която рзгледахме с доц. Шишков. Аз съм впечатлен от това, което видях. Надявам се и в бъдеще инвестициите в общинското здравеопазване да продължат, каза Зеленогорски.

    И твърдо заяви: „Г-н Димитров и нашият екип, който ще управлява общината, имат подкрепата на нашите министри – вицепремиерът Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и  всички наши министри, както и на парламентарната ни група. Той може да разчита на нас по отношение на европроекти и на държавно финансиране, за да може Димитровград да развие пълния си потенциал. Ако искаме една община да има бъдеще, младите и предприемчиви хора трябва да останат, но затова трябва да имат перспектива. Димитровград ще бъде едно от местата, в които ще имамем категоричен успех. Надявам се това да стане на първи тур.”.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини