И Димитровград се присъединява към кампанията "Щедър хладилник"

В Международния ден на благотворителността - 19 октомври Общински ученически парламент в Димитровград се присъединява към националната инициатива „Щедър хладилник”, информираха от там. Кампанията стартира в понеделник – 19 октомври от 12:00 часа пред сградата на Общината.

Вече и в Димитровград ще има хладилник, в който всеки, ако има възможност да остави непотребната и все още годна храна, заявяват инициаторите. Надяват се тя ще достигне до нуждаещите се - пенсионери с ниски доходи, бездомни и бедни хора. Младите хора призовават всички - граждани, собственици на заведения, фирми също да се включат. Около идеята трябва да се обединят повече ресторанти и тя да се популяризира, така че хората в нужда да знаят къде, кога и какво могат да получават всеки ден, убедени са от ученическия парламент в Димитровград.

"Свикнали сме да купуваме повече храна, отколкото ни е необходима. Пълним пазарската кошница с продукти, които понякога дори не вкусваме. Годишно стотици тонове храна отиват в кофата за боклук, докато хиляди българи гладуват и търсят изхвърленото от нас сред мръсните отпадъци", пишат от Общинския ученически парламент. 

В посланието си до медиите младежите заявяват още:"Трябва да бъдем добри и да си помагаме. Всеки може да отделя по 2-3 лв. на седмица да нахраним човек в нужда. Надявам се, да не се опорочава инициативата и да помогнем на наши съграждани изпаднали в беда. На всеки може да се случи!”

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини