Народен съюз зад Добри Беливанов и Иво Димов на вота

Коалицията “Народен съюз” заявява безрезервна подкрепа за кандидатите за кмет на ГЕРБ в Хасково и Димитровград – Добри Беливанов и Иво Димов. Това заяви на пресконференция днес областният координатор на партията на Стефан Софиянски ССД в Хасково - Георги Георгиев. Съюзът на свободните демократи (ССД) е част от коалицията “Народен съюз”, в която освен тях влизат Земеделският народен съюз, ВМРО-БНД, Български демократичен център, Гергьовден, БДС “Радикали” на Евгений Бакърджиев, ГОРД, “Баста”, обясни Георгиев. В Хасково коалицията има свои кандидати за общински съветници, но не е издигнала кандидат за кмет, защото подкрепя Беливанов, допълни той.

Георгиев обясни, че Добри Беливанов е един от учредителите на ССД, част от екипа на първия демократично избран кмет на Хасково Стоян Илиев. Освен това е добър човек и администратор. Той е в състояние да сложи край на статуквото в Хасково, каза още Георгиев.

Що се отнася до Димитровград, там ситуацията със свободните демократи излежда доста заплетена. Коалицията “Народен съюз” има свой кандидат за кмет, обаче местната структура на ССД, част от тази коалиция, подкрепя кандидатурата на Стефан Димитров. Като капак областното ръководство на партията пък подкрепя Иво Димов.

“Това не противоречи на устава на партията”, обясни Георгиев.

На пресконференцията присъстваше и областният лидер на ГЕРБ Делян Добрев. Той заяви, че подкрепата, която получават, не е без значение за тях. Допълни, че я приемат без всякакви уговорки и задкулисни проговори.

Попитан как приема подкрепата на отцепниците от ГЕРБ - “Баста”, Добрев отговори: “На тези избори всеки глас е важен”.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини