Четирима кандидати за кмет на Димитровград подписаха Етичен кодекс

    За втори път по инициатива на БСП -Димитровград кандидатите за кмет на  Общината бяха поканени да подпишат Етичен кодекс, който да спазват по време на предизборната кампания, стартираща от утре - 25 септември.

    Целта на кодекса е да се проведат честни избори, да има взаимно уважение между опонентите, както и коректна информация за всички участници, припомни кандидатът за кмет на Общината от БСП Тодор Тодоров.

    На поканата на социалистите се отзоваха канидадатът на ГЕРБ-Иво Димов, на Български демократичен център - Юлиян Семерджиев и на ПП Атака Пламен Пасков. И тримата декларираха с подписа си, че се водят честна и позитивна кампания без нападки.

    Кандидатът за кмет на ГЕРБ Иво Димов подари на опонентите си топка като символ на честната игра по време на предизборната кампания в Общината. Кандидатът на БСП за градоначалник Тодор Тодоров изненада конкуренцията с купи, символ на състезанието и победата в местния вот.

    "Всички 7 кандидати за кмет на Общината бяха поканени да подпишат Етичния кодекс, надявам се да има сериозна причина трима от тях да не дойдат", коментира Тодор Тодоров. И добави, че останалите участници в предизборната надпревара могат и по-късно да се присъединят с подписа си към документа.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини