Показаха как изглежда амфитеатъра в парк "Вапцаров" по проект

    Изцяло обновено и реконстуирано ще бъде едно от любимите места на поколения димитровградчани - амфитеатъра в парк "Вапцаров". Това предвижда проект на Общината за ремонт на парковото пространство, който е почти готов. Днес в администрацията бяха представени и останалите разработки. Седемте проекта, които Община Димитровград подготвя са свързани с подобряване на градската среда в следващите години.

    Те включват още реконструкция на сградите на Търговския дом, ОДТ "Ап.Карамитев", бившето кино "Химик". Намерението е бившата ясла и МУЦ да стане къща на изкуствата, а бившата сграда на АТЗ болницата - дом за възрастни хора. Предвиден е ремонт на централната алея бул."България", както и пространствата зад блоковете там. Намерението е те да се превърнат в отделни кътове по интереси.

    Подробно бяха изложени всички предвидени дейности, които ще се направят по 7-те обекта. Заложено е да се запази сегашната каменна и мраморна настилка на централната градска алея, тъй като тя е хексагонална и характерна само за града. Ще бъдат добавени нови елементи по пешеходната зона, ново осветление, градски часовник, а също и саниране на колоните под тунелите.

    За сградата на театъра се предвижда основен ремонт на сцената, водопровода, ел.инсталация, санитарните възли, подобряване на акустиката, както нови елементи във фоайето. 

    По сградата на бившето кино Химик" са планувани основен ремонт на покрива, както и вътрешна и външна реконструкция на сградата. В Къщата на изкуствата -бившето МУЦ  ще има ателиета, зали за кръжоци, изложби, облагородяване на дворното пространство.

    От администрацията напомниха, че Общината кандидатства и спечели финансиране за техническа помощ при проектиране в размер на 549 900 лв. Всички специалисти, които са работили по въпросните проекти присъстваха на среща с журналисти днес.

    Стана ясно, че по проектите е работено в продължение на 3 месеца. Важно е да се отбележи, че Община Димитровград има готови проекти, с които може да кандидатства веднага след стартирането на програмата "Региони в растеж", коментира ръководителят на проекта Клавдия Тончева.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини