Бившият управник на Димитровград Христо Шишков: Един кмет трябва да обича своя град!

    Един кмет трябва да е добър, да обича мястото, където работи - своя град. Тежка е кметската работа, а и неблагодарна, но не чакайте да ви хвалят. Това сподели бившият кмет на Димитровград Христо Шишков. Заедно с последния градоначалник на Димитровград - Иво Димов, Шишков се разходи днес из местата, които бяха ремонтирани и обновени в последно време- новия ЖП надлез, кръгово кръстоще с шадравана, бул."Д.Благоев" и др.

    20 години съм прекарал като ръководител тук, от тях 12 години кмет и 8 години първи секретар на партията,  разказа Шишков. Той е бил на ръководни постове в Димитровград от 1971 до 1990 година. Допълни, че когато пристигнал тук е нямало нито пешеходна зона, нито партиен дом или търговски дом. Ротондата на зала "Гросето" не е била довършена, централния площад пред Общината е бил на бетон.

    Други бяха годините, имаше много спорт -баскетбол, волейбол, борба, хандбал, имаше живот, спомня си още Шишков. Припомня си, че всяка година в града са се раздавали по 500-600 апартамента на семействата. Според него, няма държава в Европа, освен нашата, в която хората да имат свои лични жилища.

    Сега Димитровград става по-добър, убеден е Шишков. Някои все протестират -разкопан бил града, ами ще е разкопан, като трябва да стане нещо ново, нещо по-хубаво, заявява още бившният кмет.

    Болката му обаче е, че младите хора ги няма. "През сърцето не ми изглежда добре града, няма ги хората и предприятията, където да работят те", сподели бившият кмет на Димитровград. 

    "Одавна си мислех, че е редно да покажем какво се направи в града за последната година и половина и макар, че Христо Шишков живее във Великан, често идва в града. За мен е гордост да му покажа какво мащабно строителство е направено, вълнението за него е голямо", коментира последният кмет на Димитровград Иво Димов. Заяви, че е редно да има приемственост и уважение между хората, ръководили Димитровград, защото всеки е оставил частица от себе си на това място.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини