На бул."Раковски" недоволни от строеж на паркинг в зелена площ

    Срещу строеж на паркинг зад блок №36 на бул."Раковски" в Димитровград възразяват живеещите там. Тази сутрин те са внесли в Общината жалба, подписана от 86 души. Настояват намерението да бъде стопирано.

    Зад блока се намира голяма зелена площ с дървета и храсти,  която е на повече от 30 години. Преди почивните дни дошли работници и забили колчетата, оформящи бъдещия паркинг. Според живеещите, градинката не трябва да се разрушава, а дърветата да се изсичат.

     Налага ни се да търпим шума и прахоляка от булеварда всеки ден, единственото спокойно място е тази площ от южната страна, където играят деца от околните блокове,  допълват обитателите на блок №36. 

    Проекта за паркинг от южната страна на блок №36 е от 1 година. Той бе изработен на база друга молба, в която се казваше, че паркоместата в района не достигат, а хората оставят колите си в градинките. Това коментира ден преди да излезне в отпуск заради изборите Иво Димов. Според него, администрацията задължително ще вземе предвид мнението на живеещите. Ако те не искат да има паркинг - ще се съобразим с това, каза Димов.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини