В Димитровград учредиха клуб на родените на 18 септември

    Неформален клуб  „18+” бе учреден снощи в Димитровград.В състава му влизат хора, родени на датата 18 септември. Клубът стартира дейност с първа благотворителна проява. В полза на местната фондация "Подари усмивка" бяха набрани 1 047 лв. Средствата ще са за подготовка и обучение на социално-слаби кандидат-студенти, с които фондацията работи.

    В състава на „18+”  влизат кметът Иво Димов, актьорът от "Господари на ефира" Димитър Рачков, журналистът от БНР Дора Атанасова, Стефан Колев, Аделина Петрова и 9-годишната Жени Борисова- всички, родени на 18 септември. В зала „Асен Крайшников” те посрещнаха своя рожден ден, като призоваха приятелите си вместо подаръци и цветя да дарят средства за каузата. 

    Идеята за Клуб „18+” възникна още преди няколко години, когато разбрах, че Иво Димов, тогава депутат, е роден на моята дата. На празника на Димитровград 2 септември тази година разбрахме, че и Димитър Рачков е роден на 18 септември и решихме да празнуваме заедно, като поставим началото на поредица добри неща, първото от които е тази благотворителна акция, разказа журналистът Дора Атанасова.

    Кметът Иво Димов каза, че 18.09 е хубава дата, хубава е и зодията. Хората от тази зодия имат много положителни качества и достойнства, най-важното сред които е, че стават и за кметове, обърна се към гостите си Димов. Той разказа, че и от общинската администрация подкрепили инициативата за благотворителната акция и вместо да му купуват подаръци, дарили средства за каузата.

    Със заснето специално видео послание в зала „Крайшников” присъства и актьорът Димитър Рачков. Той не успя да пристигне за учредяването на клуба, защото имаше снимки. Рачков призова от екрана присъстващите, като се обърна с думите: „Понеже всички вие искате да ми направите подарък, аз ви призовавам парите за него да дарите на фондация „Подари усмивка”. За мен ще е чест и удоволствие, защото знам, че ще направим нещо добро”.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини