Одобриха финансиране за 7 проекта в конкурса за приветлива градска среда

    Кметът Иво Димов и домоуправители, спечелили с проектите си конкурса за озеленяване на междублоковите пространства подписаха договорите за реализирането на проектните си предложения.Сключените договори за предоставяне на финансови средства са в размер до 5 000 лв. за реализацията на всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2015г.

    Общо 8 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград след обявения конкурс за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2015г. Един от участниците не е спазил условието за участие в конкурса и не е регистриран по Закона за управление на етажната собственост. Всички останали участници са спазили условието за участие в конкурса, както и срока за подаване на проектите.  

    Всички проектни предложения съдържат необходимите документи за участие. Проектните предложения на всички участници предвиждат дейности допустими за финансиране, включващи доставка и монтаж на детски съоръжения на съществуващи детски площадки или в свободни междублокови пространства, озеленяване на междублоковите пространства с декоративни иглолистни и широколистни дървесни видове, храсти и зацветяване, както и монтаж на паркова мебел и създаване на места за отдих на живущите. 

    На база на внесените 8 на брой проекти след подробно разглеждане от комисия одобрени за финансиране са 7 проектни предложения на домоуправители както следва:

    1. Наско Петров Караджов  - ул. „Ем. Станев” №12          

     2.Стефан Илиев Дамянов – ул. „Ем.Станев” №8                         

    3. Петър Радев Петров – бул. „Г.С.Раковски” №7                     

    4. Светла Добрева Бялкова – бул. „Ст.Стамболов” №10           

    5. Мариана Личова Колева – ул. „Простор” №18                        

    6. Гергана Симеонова Стоянова – дет. площадка до ЦДГ Й.Чанкова 

    7. Янка Георгиева Вълева – ул. „Петър Берон” №3                    

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини