Как да изваете перфектно тяло, без да стъпите във фитнеса

Лятото идва и времето да влезете във форма за банския костюм намалява. Нямате желание да стъпвате в залата и намирате фитнеса за прекалено скучен. Това е добра причина да избягвате залата, но не и да се откажете от влизането във форма!

Ето и няколко ефективни идеи, с които неусетно ще изгорите стотици калории.

Спорт в парка

Топлото време предразполага за повече външни активности. В парковете все по-често има групи, които тичат, играят аеробика, бойни изкуства и други групови занимания, в които може да се включите.

Скейтборд

Обезопасете се добре, за да не се нараните (особено ако сте новаци) и тръгвайте към рампата. Карането на скейтборд и кънки гори между 600 и 900 калории на час.

Катерене

Съберете се с компания и отидете да покорите природата. Катеренето на скали е трудоемко, но пък изразходва между 500 и 900 калории на час. Освен това стяга всички мускулни групи!

Планинско колоездене

Стръмният и неравен маршрут повишава концентрацията и координацията ви и ви помага да изгорите до 500 калории на час.

Плуване

Хем разхлажда, хем е безопасно и дори лечебно за хора с травми. Един час в басейна и горите между 400 и 900 калории.

Бокс

Боксът отдавна вече не е само мъжки спорт, така че не се притеснявайте да опитате. Той е изключително полезен за сила, координация, учи ви на самозащита и дава страхотно самочувствие. Не се тревожете, няма да станете като Роки в раменете, но ще изваете страхотни мускули по цялото тяло. Горите между 400 и 700 калории на час.

Ходене

И ако всичко дотук ви се струва прекалено трудно, просто зарежете личния си автомобил и градския транспорт и ходете пеша. Ако се придвижвате пеша, горите между 200 и 500 калории на час.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини