Летни прически за мокра коса

    Ето какво експертите предлагат да направите с косата си, докато е мокра:

    1. Кок с двоен възел. Със суха коса може да се окаже невъзможна мисия, но е лесно докато косата е мокра и хлъзгава. Вържете мократа коса на висока конска опашка. Разделете опашката на две равни части. Вържете ги на възел два пъти и скрийте краищата, като ги фиксирате с фиби.

    2. Кок 8. Въжете на опашка ниско и осучете с пръсти. Закачете с показалеца на едната ръка (малко под ластика) и обърнете опашката нагоре, получава се осмица. Увийте края на усуканата опашка около ластика и промушете косата в долната част. Закрепете с фиби. Ако решите да махнете кока, след като косата изсъхне, ще получите хубави големи вълни.

    3. Рибена кост. Заплетете на едра рибена кост в задната част на главата си. Колкото по-рехава е плитката, толкова по-големи ще са вълните. Ако сте навън през деня, плитката ще осигури по-добра защита на скалпа от слънчево изгаряне. И ще имате чудесни бохо вълни вечерта, ако я разплетете и разрошите леко с пръсти.

    4. Разделете косата на прав път. Усусчете кичурите от двете страни на лицето и ги вържете отзад. Останалата чест от мократа коса повдигнете и завийте около тях. Докато е мокра, тази прическа ще стои, но когато изсъхне, ще трябва да решите - или да укрепите скритите краища с някоя фиба, или да разпуснете и да развеете едни летни бохо къдри.


    5. Съберете косата като за конска опашка, но вместо да връзвате, увийте с влажна кърпа. Усучете кърпата и завъртете нагоре. Добър вариант за плажа или край басейна. Памучната кърпа също предпазва от вредните. UV лъчи, а косата няма да пресъхне от слънцето. Свалете кърпата след като изсъхне и се радвайте на небрежни плажни вълни.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини