10 неща, които само завистливите хора правят

Да се справиш със завистлив човек може да бъде твърде трудно. Завистта си е естествена човешка емоция, но някои хора са склонни да стигнат по-далеч, отколкото сме способни да приемем. Може да ни изненадат с отношението си, което никак да не можем да разберем. Или да ни сварят абсолютно неподготвени и беззащитни с постъпките си. Завистливите хора имат някои доста особени характеристики, по които могат да бъдат разпознати веднага.

Хапливи комплименти
Бързо ще разпознаете завистливеца по тези особени поздравления с допълнение. Например, когато ви поздравява за новата ви работа, той не пропуска да напомни, че сте я получили, защото познавате някого.

Избягват ви, когато имате успех
Ако нещо голямо се случва с вас, независимо дали ще е първият секс с новото ви гадже или сте получили голям бонус в работата, завистливите хора се изсулват, за да не се налага да отпразнуват постиженията ви.

Омаловажават вашето щастие
Завистливите хора не могат да стоят спокойно, когато се случват хубави неща на другите. Един от най-фините начини, по които те действат при това, е да прикрият завистта под маската на приятелски съвет. Ако сте остлабнали и се чувствате чудесно в тялото си, те могат да помрачат радостта ви, като ви кажат, че обикновено свалените килограми се връщат след няколко седмици.

Цупене
Ако вашият приятел не иска да признае, че завижда, той е способен да ви спретне едно сериозно цупене. Може, например, че се е озлобил, защото всички се въртят около вас в бара, но когато го попитате какво не е наред, казва "нищо" с фалшива усмивка.

Постоянно оплакване от вас
Приятел, който винаги се оплаква, че изглеждате по-добре от него или, че сте по-умен, забавен, богат, по-добре облечен или по-каквото и да е ... такъв приятел определно завижда. Колко досадно.

Изкарва ви самохвалко
Ако сте наистина щастлив за нещо или споделяте добри новини, завистливите хора имат начин да направят това да изглежда сякаш се хвалите със себе си и да изглеждате като неприятен човек по тази причина.

Обяснения, обяснения, обяснения
Много от завистливите хора чувстват необходимост от постоянно обсъждане на объкраните си чувства. Те редовно търсят дълги, интензивни разговори за отношенията ви. Всеки има нужда от добра изясняване на отношенията, за да запазим връзката си, това е здравословно от време на време. Но ако се случва 3-4 пъти седмично, значи си имаме работа със завистлив човек.

Клюки
Защото завистливите хора се чувстват неудобно с някой, когото те възприемат като да ги превъзхожда, те клюкарстват с удоволствие всякакъв вид негативни неща, които могат да научат от вас. Този порочен вид разпространение на информация е сигнал, че имате до себе си нещастен ревнив човек.

Самосъжаление
Вместо да осъзнаят, че имат край себе си много любов, богатство, радост и красота, завистливите хора са склонни да подтиснат човека до себе си. Изпълнени със самосъжаление, те сякаш са получили най-лошата ръка при раздаването на картите в този живот. Те винаги са по-зле от всеки друг.

 Отмъстителност
Завистта може да стигне дотам, че да въздаде справедливост. Тези, които смятат, че заслужават нещо ваше, но съдбата ги е пренебрегнала по някакъв начин, те може и да потърсят начин и да направят да изглеждате зле или да ви провалят, за да си дойдат нещата на мястото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини