Земеделието в планински региони с приоритет по новата програма за селски райони

След четири дни информационната кампания за директните плащания ще приключи. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева на информационната среща, организирана от нея в Смолян.Тя допълни, че на проведените в 28-те области срещи земеделските производители се запознавали с новите моменти при кандидатстването за подпомагане през новия програмен период. „Няма казус, възникнал по време на информационните срещи, който да е останал без отговор“ подчерта министър Танева.

По новата Програма за развитие на селските райони ще бъде даден приоритет на земеделските стопани от секторите животновъдство, плодове и зеленчуци, биологично производство и стопанства, разположени в планински и необлагодетелствани райони.

През тази година те ще могат да кандидатстват по над 16 схеми за директни плащания, като за първи път има опция за подпомагане на плодове и зеленчуци.

В края на срещата министър Танева съобщи, че вече са преведени на близо 90 000 земеделски производители преразпределителните плащания от 12,54 лв./дка.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини