Бедствената обстановка в Смолянско се задълбочава

Ситуацията в Смолянска област се усложнява, бедственото положение остава. Снеговалежите в Смолянско продължват вече почти две денонощия, снежната покривка в Смолян достигна 80см., а на връх Снежанка вече е над метър и половина.

През проходите Пампорово, Печинско, Рожен и Превала е забранено е движението на тежкотоварни МПС, леките задължително трябва да са с вериги.

В Смолян единствено централните пътни артерии са почистени от снега, по-малките улици са напълно непроходими. Движението е силно затруднено и става само с вериги.

Критично е положението заради липсата на ток в общините Смолян, Мадан, Рудозем, Неделино и Златоград. Част от рудниците в родопските общини са наводнени, въпреки усилията на екипите да изпомпват с допълнителни мощности подпочвените води.

От ЕВН отказаха да съобщят колко населени места са без електрозахранване. „Ситуацията е динамична, ще имаме информация около 13.30ч.“, обяви пресаташето Крум Косев.

Втори ден няма телефонна връзка с общините Баните и Борино, лоша е комуникацията с останалите общини.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Чи
    читател
    0 0
    14:18, 9 мар 2015
    Как няма да се усложнява при такава немърливост! През годините е имало много по-големи снегове, но хората си изпълняваха съвестно и отговорно ангажиментите. А сега на кой ли му пука!!! За тази зима това е първия сняг и сме в бедствие, завали дъжд-отново бедствие, какво ли ни чака...при подобна безотговорност!!!
Последни новини