Министърът на туризма ще помага за възраждането на събора „Рожен“

Дава подкрепа и за инициативата, Пампорово да стане домакин на международен конгрес на ски учителите

Министър Ангелкова ще подкрепи кандидатурата на Сдружение „Българско ски училище” и курорта Пампорово за домакин на Интерски Конгрес през 2019 година.

Тя обеща и нужното съдействие за възраждането на традиционния събор на Рожен, което е емблематично събитие не само в културния календар на областта, но и извън пределите на страната.

Това стана ясно на срещата в курорта с местната власт, представители на туристическия бизнес и туроператори. Сред основните поставени проблеми, бяха подобряване и разширяване на пътната инфраструктура, законови промени в областта на туризма, облекчаване визовия режим за гостите от Турция, Русия и Украйна, и либерализиране режима за полети на летище Пловдив.

Министър Ангелкова уточни, че още следващата седмица предстои внасяне на концепцията за туристическо райониране, а до края на януари ще бъде финализирана. В най-кратък срок ще излезнат наредбите за ски учителите и безопасността на ски пистите. В периода 19-23 януари на среща на Националния съвет за туризъм ще бъде приета и Националната програма за реклама за 2015 година. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини