Ученици от 7 европейски държави гостуват в Смолян по мащабен проект на Първо СОУ в града

Няколко групи ученици и ръководителите им от България и 7 други държави-Португалия, Испания, Италия, Гърция, Румъния, Турция и Полша пристигнаха в Смолян по проект на СОУ „Св.св.Кирил и Методий“.

Училището e домакин на международен проект за училищни партньорства по програмата „Коменски“, в който участват осем държави от Европа. В проекта на тема за спорта и здравословното хранене са включени ученици на възраст от 13 години до 17 години. Гостите споделиха , че са впечатлени от вкусната храна, от красотата на Смолян, а девойките не скриха, че са изненадани от хубавите младежи в в родопския град.

Програмата включва дейности, които ще се реализират на територията на регион Смолян от 3 до 7 ноември т.г. и целят изграждането на знания, умения и компетенции на ученици и учители.

Срещите на многонационалните работни групи дават прекрасна възможност за развитието на иновативни педагогически практики и инструменти в сферата на училищното образование и насърчаване на междукултурното разбирателство и изучаването на чужди езици.

Общувайки на английски със своите връстници в обикновени житейски ситуации, се преодолява езиковата бариера и постепенно се усъвършенстват уменията за общуване на чужд език.

Изпълняваме десет европейски проекта, а този, по който работим е класиран на пето място в националната листа, което го прави значим за страната ни и за общината. По него се реализират много дейности, а те се мултиплицират в много общности“, посочи директорът на най-голямото средно училище в областния град Росица Шехова.

Зам.-кметът Марин Захариев се срещна с гостите по поректа и представи община Смолян и изпълняваните от нея европейски проекти.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    См
    смолянчанка
    2 0
    16:30, 13 ное 2014
    Поздравления за учителите от Първо СОУ, реализирали проекта!
    В това училище учи детето ми и знам как се работи - отговорно и всеотдайно.Следващата година имаме ученик отново и със сигурност ще предпочетем същото училище, макар да не е най - близкото до дома ни!
Последни новини