Хората със зрителни проблеми в Димитровград празнуваха, проблемите им остават

Васил Вълев, който е начело на Съюза на слепите в момента разказа за проблемите на хората с намалено зрение

Международният ден на белия бастун отбелязаха днес хората със зрителни проблеми в Община Димитровград. В помещенията, намиращи се встрани от сградата на Социално подпомагане те организираха тържество с музикална програма. Поздравителен адрeс изпрати кметът Иво Димов, от него бе и тортата по повод празника.

Паралелно с празника, не бяха подминати и проблемите с базата на Съюза, които са от години. Тя е в плачевно състояние нужен е цялостен ремонт, особенно битовата част. Бяха отпуснати пари преди време, но не дойдоха тук, посочи Васил Вълев, които временно е начело на съюза в Димитровград.

Около 100 души наброява организацията в Общината в момента. Набират се нови членове, най-вече от селата. Хората се събират в помещенията до Социално подпомагане всяка сряда, а членския внос е 2 лв. на месец.

Вършим предимно социална дейност, организираме спортни мероприятия, екскурзии, посочи Вълев. Членовете на Съюза на хората със зрителни проблеми участват в ежегоден турнир по риболов. През миналата година подкрепа в начинанието им оказаха и представители на политически партии от града.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини