Заличените от избирателните списъци вече онлайн на сайта на Община Смолян

На интернет страницата на Община Смолян вече е публикуван списък на лицата, заличени от избирателните списъци за предстоящите на 5 октомври избори за народни представители. 

Това е направено според изискването на чл. 39 , ал.1 от Изборния кодекс. В списъка, освен имената на заличените, са посочени номера и адреса на избирателната секция и всеки може да направи справка в него.

От администрацията уточниха, че човек който е включен в списъка, но има право да гласува, може да се запознае с основанието за заличаване от избирателния списък, за да  може името му да бъде изключено от списъка на заличените. За тази цел се подава писмено заявление до кмета на общината, което трябва да съдържа доказателства и аргументи, удостоверяващи правото му на вот. Кметът разглежда заявлението незабавно и се произнася с мотивирано решение, уточниха от местната администрация. Отказът за изключване от списъка на заличените лица се съобщава на заявителя и може да се обжалва пред Административния съд в срок до 24 часа от съобщението.

До сега общо 266 души пък са подали заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес в община Смолян.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини