Вандали потрошиха пейките в смолянско училище и ги хвърлиха в реката

Община Смолян призовава гражданите да подават сигнали, защото в това имущество са вложени парите на всички данъкоплатци

Поредна вандалска проява с изпочупени и изхвърлени пейки е установена в V ОУ „Юрий Гагарин”в Смолян. От четирите пейки, едната е изхвърлена в реката до училището, а от другите е останала само бетонената основа, върху който са били монтирани. Директорката на училището Йорданка Дюлгерова е сигнализирала и полицията, като има, че извършителите са тийнейджъри. Живеещите в съседните къщи разказват, че вечер в двора се събират младежки групи, пушат, чупят и рисуват графити. Шефката на школото посочи, че вече е поставено видеонаблюдение в двора на училището, за да бъдат заловени евентуалните извършители на хулиганските прояви.

През април т.г. водната каскада на Новия център в Смолян осъмна с потрошена пейка във водата, а бетонните стени изрисувана с графити.

Община Смолян се обърна с призив към гражданите да подават сигнали за подобни вандалски прояви, а не да са безразлични към тях, защото в това имущество са вложени парите на всички данъкоплатци.

През 2013 г. община Смолян започна подмяната на счупените и повредени пейки с нови, които произведе със собствен ресурс, за да не се харчат допълнително средства. Досега на различни обществени места са поставени 400 нови пейки -от кв. „Устово“ до кино „Дружба”.

Новите съоръжения край спирки, училища, културни институции, детски градини, блокови пространства и др., се описват и завеждат в община Смолян.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини