Огнен ад в Мадан-младеж пламна при пожар докато спи

Евакуираха жилищния блок след вторичен взрив на газова бутилка

 

24 годишен младеж е с опасност за живота в пловдивската УМБАЛ, след като сериозно пострада при пожар в дома си, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян. 24-годишният Александър А. от маданското село Митковска е в кома и на изкуствено дишане.

Около полунощ в понеделник двама полицейски служители забелязват пожар на последния етаж в жилищен блок на ул.“Република“ в Мадан.

Униформените незабавно се качват до горящия апартамент, от където чуват викове за помощ и разбиват вратата. Полицаите успяват да спясат обгореното момче, но още докато го свалят по стълбите чуват вторичен взрив от запалена при пожара газова бутилка. На мястото пристигат и два екипа на РС ПБЗН – Мадан, които евакуират още десет души от същия вход на жилищния блок и потушават пожара. В гарсониерата, в която пострадалият младеж живее под наем, огънят е нанесъл сериозни щети. Жилището е собственост на 37 годишна жена, която живее в Кърджали, а пожарът е унищожил хладилник, диван, шкафове и кухненско обзавеждане и друго домашно имущество.

Пламъците се разразили на площ от около 25 кв.м., близо 100кв.м. стени са опушени, избити са два прозореца и четири вътрешни и външни врати.

Екипите от противопожарната служба в Мадан успяват да спасят от пожара жилищната сграда и обитателите й. В спасителната акция се включват съседи от блока, служители от Районното управление, както и ЦСМП – Мадан. Щетите и причините за възникване на пожара са в процес на изясняване, извършва се повторен оглед на мястото, а по случая е образувано досъдебно производство.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини