Бившият шеф на ОД МВР Смолян Кирил Хаджихристев- стана зам.-министър

Кирил Хаджихристев е назначен като зам.министър на МВР.

Преди да поеме поста Хаджихристев беше шеф на Областната дирекция на полицията в Смолян в продължение на 5 години. През септември миналата година той беше свален от поста със заповед на министъра на вътрешните работи от предишното правителство Цветлин Йовчев.

Хаджихристев оглавяваше смолянската дирекция от януари 2009 г. със заповед на тогавашния вътрешен министър и настоящ лидер на БСП Михаил Миков.

Остана на поста до септември 2013 г., когато беше отстранен в 17.30 ч. , по време на отпуска, без посочени мотиви.

Хаджихристев е завършил ВНВУ „В. Левски” във Велико Търново, работил в системата на МВР от 1 октомври 1989 г., когато е назначен на длъжност "инспектор" в "Регистрация и технически контрол" – сектор "КАТ – Пътна полиция" в Смолян. Последователно е заемал различни длъжности в системата и е катерил последователно стълбицата на кариерната йерархия в силовото ведомство.

От октомври 2001 г. е назначен за началник сектор "БОП" в ОД на МВР – Смолян, на който пост остава до поемане на шефските функции като директор на ОД МВР в Смолян.

Ръководената от него институция имаше слава на първенец в разкриваемостта на престъпленията в страната, а дирекцията реализира множество проекти и инициативи, свързани с превенцията във всички области.

Освен че резултатите от работата на дирекцията бяхо високи, по време на управлението му той организира и лично се включи в редица срещи с населението и кметовете на общината, за да поставят директно проблемите и трудностите на хората по места.

Организираха се изнесени приемни на ОД МВР – Смолян, а като директор Хаджихристев имаше пряк контакт с местните управници и населението, като почти навсякъде присъстваше лично.
Тогава местните власти изказваха задоволство от работата на полицейските служители, обслужващи съответните населени места, отчитаха усилията им за гарантиране на добър обществен ред и сигурност за жителите им, но не криеха и притесненията си. Най-сериозни бяха те през зимния период, когато много от къщите в тези села са необитаеми и могат да бъдат обект на престъпления.

Тогава Хаджихристев увери кметовете, че ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие в тези населени места, за да се предотвратят посегателства срещу домовете на хората. Като пример за добро партньорство между РУП – Смолян и местните институции бе изпълнението на разработена работна карта за решаване на проблема с безопасността на движението в няколко населени места.

Хаджихристев имаше отворена и гъвкава политика и спрямо медиите, комуникацията беше бърза, открита и професионална, въпреки консерватизма на системата. Бившият директор на ОДМВР – Смолян Кирил Хаджихристев сега е експерт към дирекция „Сигурност” на „Банка ДСК”.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    тони
    1 -1
    09:49, 2 сеп 2014
    Хаджихристев е млад интелигентен родопчанин радва ме се че заема този пост
Последни новини