Родопският драматичен театър с премиери на „Кучета“ под звездите

Кольо Пашов, вролата му на последния пастир, фото Фейсбук

Общината в Златоград се включи в организацията

Премиерата на спектакъла „Последният пастир” , по пиесата на Николай Хайтов „Кучета” ще бъде показана първо в Златоград. На 18.07.2014 година в 21.30 часа, златоградчани ще могат да гледат на открито първата постановка на новосъздадения театър, която тръгва от Златоград. На следващия ден -19 юли, жителите на най-голямото село в общината ще гледат втората премиера на площада в селото.

Идеята за нестандартните летни премиера на открито е свързана с плановете на новосъздадения театър в Смолян, да бъде „родопски“ драматичен театър, в най-широкия смисъл на думата.

За почитателите на Мелпомена в Смолян представлениет още бъде на 20 юли, отново от 21.30ч. на Стария център – амфитеатъра до читалище „Христо Ботев”.

Всички зрители ще се насладят на актьорското майсторство на актьора Никола Пашов, когото ще влезе в ролята на Бай Начо. В останалите роли - на Бузата и Зоотехника ще се превъплатят двама млади актьори – новото попълнение на трупата на театъра – Пламен Славов и Делян Илиев. Режисьор на постановката е Недялко Делчев.

Представлението ще се играе и следващите два дни – на 21 юли в квартал „Устово“ – на площада пред читалище „Кирил Маджаров” и на 22 юли в квартал Райково на открито – пред читалище „ Орфееви гори”.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини